Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, είχε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος στη Λειψία, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να δοθεί με τη διάρρηξη της Ευρωζώνης, αλλά με την ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που την απαρτίζουν […] Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προοδεύσει τιμωρώντας τους λαούς, που την αποτελούν, αλλά προωθώντας πολιτικές υπέρβασης της κρίσης, που θα προστατεύουν και δεν θα διαλύουν την κοινωνική συνοχή στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε τους εταίρους στην ευρωζώνη να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης προς τον ελληνικό λαό που «υφίσταται σήμερα αιματηρές θυσίες». «Η συνέχιση της ύφεσης θα “σκοτώσει” την Ελληνική οικονομία και θα καταστρέψει εντελώς την Ελληνική κοινωνία. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε, επίσης, και με άλλους αξιωματούχους της γερμανικής πολιτικής σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης