Συνάντηση Παππά με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Συνάντηση Παππά με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό
Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες (δημιουργία θέσεων εργασίας, ενίσχυση τοπικής οικονομίας, τουριστική προβολή, κ.ά.) από την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την προσέλκυση των οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό.

Οι Νίκος Παππάς και Κωνσταντίνος Αγοραστός, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ειδικής δομής Film Office στη Θεσσαλία, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα επενδυτικά κίνητρα του νόμου 4487/2017, την προσέλκυση και φιλοξενία παραγωγών κινηματογράφου, τηλεόρασης, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 4487/2017, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση - κατά 25% - των επιλέξιμων δαπανών, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής. Για το σκοπό αυτό έχουν δεσμευτεί δημόσιοι πόροι 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός από την προβολή της χώρας, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 19:08