Για την πορεία της Αγροτικής Τράπεζας και την υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της, ενημέρωσε πριν από λίγο τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Θόδωρος Πανταλάκης.

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από αίτημα του κ. Πανταλάκη, ενόψει των αποφάσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανταλάκης ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι η ΑΤΕ προχωρά με πλήρη συνέπεια το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και ήδη έχει υπερβεί το στόχο του 25,7% (βρίσκεται στο -26%) στη μείωση του ενεργητικού, ενώ για τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 25,3% έχει ήδη περιορίσει κατά 21% χωρίς να υπολογίζεται η μείωση κατά 17% στους μισθούς φέτος και οι πωλήσεις των θυγατρικών.

Επίσης ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο του 2012 υποβλήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και την ΤτΕ το επικαιροποιημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης λόγω των ζημιών του PSI χωρίς να υπάρξουν σημαντικές παρατηρήσεις.

Ακόμα ότι το «άνοιγμα» της ΑΤΕ στην ΕΚΤ και τον ELA από τα 7,7 δισ. ευρώ στις 31-12-2011 μειώθηκε στα 5,9 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης