Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 18:58
Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Συνάντηση με τον  πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Ερντογάν «πολύ εποικοδομητική». Διευκρίνισε επίσης ότι τη απασχόλησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική μνεία στη μεγάλη, όπως είπε, πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό». Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «υπάρχουν και προβλήματα», όπως τα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, όπως είπε. «Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 19:00