Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 13:54
Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Συνήγορο του Καταναλωτή
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε την Τετάρτη ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Συνήγορο Αθηνά Κοντογιάννη και τη βοηθό Συνηγόρου Βασιλική Μπώλου.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2014 και ότι τον ενημέρωσε για το έργο της αλλά και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

«Εγχειρίσαμε, ακόμη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσκληση να παραστεί στην επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνουμε, στις 20 Μαΐου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με θέμα: "Προστασία του Καταναλωτή & Οικονομική Κρίση"» ανέφερε.«Ο Συνήγορος του Καταναλωτή συμπληρώνει εφέτος 10 χρόνια λειτουργίας» σημείωσε ο κ. Ζαγορίτης και πρόσθεσε ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται συνεχής αύξηση αναφορών, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

«Το 2014, οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2013» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Το θετικό είναι ότι το 80% των υποθέσεων επιλύονται, και μάλιστα, 72% υπέρ των καταναλωτών και 8% υπέρ των προμηθευτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαγορίτης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή «υπηρετεί με επιτυχία τον θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών και υποστηρίζει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πηγή φωτό: Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 13:54