Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 15:56
Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria

Την έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός παρουσίασε στον κ. Gurria τις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης. Συζητήθηκαν επίσης οι πιο πρόσφατες βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στα θέματα της απλούστευσης διαδικασιών και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με στελέχη του Οργανισμού με αντικείμενο τους τομείς δράσης του ΟΟΣΑ και με τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με τη χώρα μας στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και του διοικητικού εκσυγχρονισμού της. Τέλος, ο Υπουργός συμμετείχε σε σεμινάριο σχετικά με την πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού «Government at a Glance» (η οποία διεξάγεται ανά διετία), όπου παρουσίασε στους οικονομικούς συμβούλους των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών – μελών το σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Παρόντες στις συναντήσεις και τις συσκέψεις ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γιώργος Πρεβελάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρός.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 15:56