Στις 10.00 το πρωί έχει οριστεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που συνθέτουν την κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, από τις οποίες φαίνεται πως θα τη γλυτώσουν (προς το παρόν) οι «μάχιμοι» στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναμένεται να προκαλέσουν ένταση στη διάρκεια της συνάντησης. Οι μειώσεις για τους υπολοίπους θα είναι κλιμακωτές, αρχίζοντας από το 5% και φθάνοντας ακόμα και το 20% για τους υψηλόμισθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, απέναντι στο μέτρο της νέας εφεδρείας, η οποία αφορά σε 40.000 υπαλλήλους του Δημοσίου. Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις για τις μειώσεις των προνοιακών συντάξεων του ΟΓΑ, ύψους 30 ευρώ τον μήνα, με ανοικτό να παραμένει το ενδεχόμενο λήψης ισοδύναμων μέτρων, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο «αγκάθι» θεωρείται και το «ψαλίδι» στις συντάξεις, καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των 600 και 700 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 20:18
«Πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 13:59
«Αγκάθι» τα ειδικά μισθολόγια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 07:54

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης