Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου-Λιου Γιουνσάν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 14:08
Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου-Λιου Γιουνσάν
Το άριστο επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδος-Κίνας επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον κ. Λιου Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δύο πανάρχαιους πολιτισμούς, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, προσθέτοντας ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Κινέζο αξιωματούχο για το δώρο προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο κόσμημα του κινεζικού πολιτισμού.

Από τη μεριά του, ο κ. Λιου Γιουνσάν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι η υλοποίηση των κοινών συμφωνιών στις οποίες έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών και η προώθηση περαιτέρω, της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας και ειδικότερα στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 15:32