Συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε στο Βερολίνο ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και την επανάκαμψη της οικονομίας μέσω επενδύσεων, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περιθώριο του συνεδρίου που πραγματοποιείται για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» και οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η επίσκεψη του Φ. Ρέσλερ την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα είναι μάλιστα επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

Τον αντικαγκελάριο θα συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων. Στόχος της επίσκεψης θα είναι να τεθούν υπό συζήτηση συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ θα υπογραφεί και ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Ρέσλερ ανακοίνωσε στον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης την πρόθεση της Γερμανίας να χρηματοδοτεί η ίδια επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα για το διάστημα που η χώρα μας δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός του Φ. Ρέσλερ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Ο κ. Στάινμαγερ δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του τη στήριξη του SPD στις ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ελληνογερμανική πρωτοβουλία που αφορά στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης