Συνάντηση Σαμαρά - Δένδια - Αθανασίου στο Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 18:48
Συνάντηση Σαμαρά - Δένδια - Αθανασίου στο Μαξίμου
Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση των υπουργών Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, οι οποίοι ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στο τραπέζι θα τεθεί και η αντιμετώπιση της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δένδιας απέστειλε αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη στην οποία αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, προέβη και σε δηλώσεις από το υπουργείο κατά τις οποίες μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν άφησε να προχωρήσει η έρευνα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, που μπορεί να φέρει στο φως και άλλα στοιχεία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής, επειδή φοβάται ότι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Διαβάστε επίσης Φάκελος Δένδια για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 18:16

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 19:59