Συνάντηση με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασίλη Μπολάνο και τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας, θέματα παιδείας, ιδιοκτησιακό και την επικείμενη απογραφή που θα γίνει ύστερα από απαίτηση του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη λήψη αποφάσεων με μοναδικό κίνητρο το συμφέρον του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ζήτησε από τους εκπροσώπους της μειονότητας, ο κ. Σαμαράς εφιστώντας την προσοχή των συνομιλητών του στην απόλυτη «προσοχή», με την οποία πρέπει να ζυγίζεται η κάθε ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η ελληνική εθνική μειονότητα, αποτελεί την καλύτερη «“γέφυρα” φιλίας» μεταξύ των δύο λαών και υπενθύμισε ότι ο απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας, είναι κομβικό σημείο για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης