Συνάντηση Σαμαρά – Λιλλήκα στο Μέγαρο Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 16:25
Συνάντηση Σαμαρά – Λιλλήκα στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα της οικονομίας αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης του Κυπριακού και κυρίως για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις καθώς, όπως είπε, «αυτή την ώρα ο Ελληνισμός στο σύνολο του, Κύπρος και Ελλάδα, είναι σε πολύ δυσμενή θέση» καθώς και οι δυο χώρες είναι οικονομικά εξαρτημένες και ευάλωτες σε πιέσεις και εκβιασμούς. Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα «δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να διαπραγματευθούμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών σε δήλωσή του, εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει έρθει η ώρα «να υπάρξει μια πανεθνική στρατηγική, μια κοινή στρατηγική διεκδίκησης των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, μια στρατηγική, η οποία θα μπορεί να πετύχει την ενότητα αλλά και τη συστράτευση του Ελληνισμού αυτές τις κρίσιμες ώρες» καθώς όπως είπε, η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 16:33