Συνάντηση Σαμαρά -Draghi για το ελληνικό χρέος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 18:17
Συνάντηση Σαμαρά -Draghi  για το ελληνικό χρέος
Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην επαναφορά του οικονομικού μεταρρυθμιστικού της προγράμματος στο σωστό δρόμο έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη συνάντησή τους σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και του οικονομικού εκσυγχρονισμού, όμως παραμένουν μεγάλες προκλήσεις».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΚΤ για την προσήλωση της κυβέρνησης στην επαναφορά του προγράμματος προσαρμογής στο σωστό δρόμο και της συνέχισης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να βάλει την οικονομία της και τα δημοσιονομικά της σε ένα σταθερό βηματισμό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση δήλωσε στους δημοσιογράφους πως επρόκειτο για μία παραγωγική συνάντηση. «Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους συμβούλους του Χρ.Λαζαρίδη και Γ.Μουρμούρα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 18:34