Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος κι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ).

Η συζήτηση που διεξήχθη για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ως πρακτικό αποτέλεσμα να συμφωνηθούν συγκεκριμένες λύσεις ως προς τον Προϋπολογισμό του 2012, ως προς την αξιοποίηση των νέων ρυθμίσεων για την αυτεπιστασία και τη συνεργασία της Τ.Α. με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ως προς την αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που διατίθενται στην Τ.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις αυτές με αντικείμενο, πρώτον, τις προνοιακές παροχές που διαχειρίζεται η Τ.Α. και δεύτερον, γενικότερα το θεσμικό καθεστώς της δημοσιονομικής διαχείρισης της Τ.Α., στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της χώρας για την δημοσιονομική ανασυγκρότησή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης