Οι προοπτικές διεύρυνσης της ενεργειακής συνεργασίας της Ελλάδας με το Ιράν, όχι μόνο στον τομέα του πετρελαίου, αλλά και ευρύτερα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ιράν, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής Majid Takht Ravanchi.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), του φυσικού αερίου, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας, τομείς στους οποίους θα υπάρξει μέριμνα συγκεκριμένης διερεύνησης των πιθανών συνεργειών σε συνεννόηση και με την Πρεσβεία, για την εξάντληση επενδυτικών ευκαιριών στο Ιράν και συνεργασιών ανάμεσα σε εταιρείες των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ιρανική πλευρά επισημάνθηκε, εξάλλου, η απρόσκοπτη εξέλιξη της υφιστάμενης συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ στον τομέα της προμήθειας αργού πετρελαίου και η διάθεση επέκτασής της με την αύξηση των ποσοτήτων αργού, αλλά και με πρόσθετα προϊόντα.

Ο κ. Σκουρλέτης, αφού επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί και προτίθεται να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στο Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαίωσε τη διάθεση διεύρυνσης της ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα Majid M. Shabestari, ο Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης