Συνάντηση Στυλιανίδη, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για το Περιβάλλον, Β. Σινκεβίτσιους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021, 16:38
Συνάντηση Στυλιανίδη, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για το Περιβάλλον, Β. Σινκεβίτσιους

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους (Virginijus Sinkevičius), πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και της προώθησης συνεργειών μεταξύ της χώρας μας και των ευρωπαϊκών θεσμών, σε θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο Πρόληψη - Ετοιμότητα - Ανθεκτικότητα. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα, επίσης, η άριστη συνεργασία της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να συστήσει ένα ειδικό υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αποτελεί κύρια προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Ο ίδιος σημείωσε την άρρηκτη σχέση μεταξύ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της προληπτικής δράσης στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως προωθητής συλλογικής δράσης όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ανέδειξε παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU που θα δώσει μια νέα διάσταση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, βελτιώνοντας συνολικά την ευρωπαϊκή ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα.  

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε την εποικοδομητική συνεργασία της χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πραγματικά κατανοεί το διακύβευμα της κλιματικής αλλαγής» και διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας «δεν θα μείνει ποτέ μόνη» στην αντιμετώπιση προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική κρίση.   

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021, 17:11