Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και η αποτυχημένη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ.

Οι κ.κ. Π. Τομσεν (ΔΝΤ), Ματίας, Μόρς (ΕΕ) και Κλ. Μαζούχ (ΕΚΤ), οι οποίοι χθες επέστρεψαν από τη Ρώμη όπου ενημέρωσαν το Euroworking Group για την επίτευξη των προαπαιτούμενων δράσεων που θα επιτρέψουν τη λήψη της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου, θα εξετάσουν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των εκκρεμών θεμάτων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, θα εξετασθούν οι επιπτώσεις από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου τρύπα στους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και ζητήματα σχετικές με τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Το αρχικό πρόγραμμα της τρόικας προβλέπει ότι η αξιολόγησή του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης