Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για μια συνάντηση που ανοίγει και πάλι τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι είχαν κλείσει μετά την προκλητική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα και την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Οι δυο τους βρέθηκαν χωρίς μεταφραστές και μίλησαν περίπου 40 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη ο κ. Παναγιώτοπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο εξέθεσε και πάλι την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Και παρά το γεγονός ότι έγινε μια αναλυτική κουβέντα και το ραντεβού υπερέβη την προγραμματισμένη διάρκεια του, ο Νορβηγός πολιτικός δεν υπερέβη την κλασική γραμμή της ουδετερότητας που τον έχει κάνει αρκούντως αντιπαθή στην Αθήνα. 

Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος συναντήθηκε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, όπου συζήτησαν τη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», όπως ανέφερε στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα δει και τους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η τουρκική προκλητικότητα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα της τουρκική προκλητικότητας συζητήθηκε στην χθεσινή (12/10) συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, αναφέρθηκε ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός και δεν εκφράστηκε φόβος για θερμό επεισόδιο, λόγω του μηνύματος που έλαβε η Τουρκία στην Πράγα τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά των Ευρωπαίων.

«Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή μας και την νοτιοανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης