Συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 12:50
Συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της
Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η προετοιμασία των Συνόδων της Κέρκυρας, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με το Νορβηγό ομόλογό της, Γιούνας Γκαρ Στόερε, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στο Όσλο.

Στη συνάντηση, που υπήρξε ιδιαίτερα θερμή και στην οποία συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί ζωτικής σημασίας πρόβλημα για την Ελλάδα.

Η προετοιμασία των Συνόδων της Κέρκυρας (27 και 28 Ιουνίου) και η διαμόρφωση της ατζέντας απασχόλησαν επίσης τους δυο υπουργούς Εξωτερικών, καθώς η Νορβηγία θα συμμετάσχει σε αυτήν ως χώρα του ΟΑΣΕ, αλλά και στη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας ως χώρα του ΝΑΤΟ.

Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εξαιρετικά θερμό κλίμα και την ταυτότητα αντιλήψεων σε σειρά περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων. Κατά το πρωϊνό εργασίας, το οποίο κράτησε μιάμιση ώρα, συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ναυτιλιακά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 12:50