Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Γάλλο ομόλογό της

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Γάλλο ομόλογό της
Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιου Λογιστικού της Γαλλίας, M. Olivier Dussopt είχε το Σάββατο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για τη Δημόσια Διοίκηση, στο Μαρόκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκαν τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη ελληνική Δημόσια Διοίκηση, ενώ από πλευράς του Γάλλου υφυπουργού παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος για τον δημόσιο τομέα στη Γαλλία.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο χωρών μέχρι και σήμερα στο τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη η Ευρώπη να αντισταθεί στον λαϊκισμό και να προχωρήσει με πολιτικές προσηλωμένες στις διαχρονικές πανευρωπαϊκές αξίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 01:02