Συνάντηση με τον διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν, Κονσταντίν Πετριτσένκο, είχε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσία της Νάντιας Βαλαβάνη, στελέχους της ΛΑΕ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. Όπως τόνισε ό κ. Λαφαζάνης μετά το πέρας της συνάντησης αποτελεί ζωτικό συμφέρον για τον ελληνικό λαό και την περιοχή μας η ανάπτυξη αναβαθμισμένων στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας Ελλάδας
Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «οι όποιες διενέξεις στην περιοχή μας θα πρέπει να επιλύονται όχι με απειλές και σε κλίμα έντασης αλλά στην βάση του διεθνούς δικαίου και με πλήρη σεβασμό των υπαρχόντων συνόρων». Ο ίδιος ανέφερε ότι καυτηρίασε ιδιαίτερα «την νεοψυχροπολεμική στρατηγική του καθεστώτος του Κιέβου και ιδιαίτερα τις τελευταίες επικίνδυνες εντάσεις που με την στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κύκλων προκαλεί σε βάρος της Ρωσίας στην θάλασσα του Αζόφ και στα στενά του Κέρτς».
Έκανε λόγο για «απαράδεκτη και πρωτοφανή σε μισαλλοδοξία συμπεριφορά του καθεστώτος του Κιέβου» να καταχωριστούν «με φωτογραφίες και ανυπόστατες κατηγορίες στη γνωστή λίστα διώξεων και προγραφών» της ουκρανικής ιστοσελίδας «Myrotvorets» ο ίδιος, και τα στελέχη της ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος και Ανδρέας Ζαφείρης και ο δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ κατά της Ρωσίας ,με αφορμή και την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία και τόνισε ότι «είναι αδιανόητο η Ελλάδα να εφαρμόζει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, μιας χώρας με την οποία έχουμε ιστορικούς δεσμούς και δεν μας χωρίζει τίποτα».
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης