Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον Δημήτρη Δρούτσα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 17:16
Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον Δημήτρη Δρούτσα
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Daniel Speckhard, συναντήθηκε με τον υπουργό αναπληρωτή των Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, και τον συνεχάρη για τις «εντυπωσιακές πρωτοβουλίες που πήρε από την αρχή η ελληνική κυβέρνηση, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως ένδειξη ενδιαφέροντος για την επίλυση, από κοινού, των περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων».

Ο Έλληνας πολιτικός συζήτησε μία ώρα με τον Αμερικανό διπλωμάτη. Ο τελευταίος, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Δρούτσα, δήλωσε ότι διαβεβαίωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην ισχυρή συμμαχία ενώ πρόσθεσε:

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διμερείς μας σχέσεις.»

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν συζήτησαν για μια επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και διευκρίνισε ότι η σημερινή ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και αβροφροσύνης, κατά την οποία εξέφρασαν αμοιβαία εκτίμηση και υπογράμμισαν τα καλά αισθήματα των Ηνωμένων Πολιτειών προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 17:16