Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτική Αρχή έθεσε, κυρίως, το ζήτημα της άρσης των υφιστάμενων περιορισμών τραπεζικού δανεισμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν πρόκειται για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, αλλά και με δράσεις που προωθεί αυτό το χρονικό διάστημα ο δήμος.

Το ζήτημα της διευκόλυνσης δανεισμού των ΟΤΑ, προκειμένου να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα τα οποία μειώνουν τις ενεργειακές δαπάνες τους, απασχολεί ήδη το υπουργείο, καθώς έχει τεθεί και από άλλους δήμους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι τα αιτήματα του δήμου θα εξεταστούν με προσοχή, ενώ συζήτησε μαζί του για την λογική των επερχόμενων θεσμικών παρεμβάσεων του υπουργείου στο πλαίσιο που διέπει την λειτουργία και την οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης