Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) κ. Peter Katsambanis και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης.

Υποδεχόμενος το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε κοντά μας πολύ αξιόλογους εκπροσώπους της ομογένειας. Εκπροσώπους που σε όλες τις ηπείρους τιμούν με την παρουσία τους τόσο τους πολίτες που τους εμπιστεύονται όσο και την Ελλάδα. Τιμούν την παράδοση αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από τη χώρα. Τα μέλη της Ένωσης συμβάλλουν όσο μπορούν πιο ενεργά σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να γίνεται πολύ καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς αλλά και να υπάρχει μια πραγματική βοήθεια σε όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε, από τα εθνικά θέματα, μέχρι και ζητήματα επενδύσεων, οικονομικά θέματα, θέματα πολιτισμού και τουρισμού. Ελπίζουμε η παρουσία σας εδώ και οι συζητήσεις οι οποίες έγιναν με τους αρμόδιους φορείς, να σας βοήθησαν και σε κάθε περίπτωση ως Βουλή με όλο μας το δυναμικό, είμαστε στη διάθεση σας έτσι ώστε να αποτελούμε μια γέφυρα ανάμεσα στους λαούς για ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και για το μέλλον της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού κ. Peter Katsambanis είπε τα ακόλουθα:

«Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε προσωπικά και ευχαριστούμε το Προεδρείο της Βουλής για τη θερμή υποδοχή και τη μεγάλη στήριξη στον οργανισμό μας. Εμείς ως εκλεγμένοι βουλευτές ελληνικής καταγωγής, σε όλες τις Ηπείρους του κόσμου, στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές αλλά βλέπουμε ότι κάνει μια μεγάλη επάνοδο. Αυτές τις μέρες η Ελλάδα προχωράει μπροστά και εμείς είμαστε πρεσβευτές αυτής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μπορούμε να προωθήσουμε και τις επενδύσεις και τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα και να δείξουμε την πραγματική εικόνα της νέας Ελλάδας, της Ελλάδας που μπορεί, που προχωρεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί συμβάλλει στο να βελτιωθεί όχι μόνο ένας τομέας, η οικονομία της χώρας και να καταπολεμήσουμε την ανεργία αλλά βοηθάει στο να έχουμε στο εξωτερικό νέους φιλέλληνες, να χτίσουμε γέφυρες με ανθρώπους, με πολιτείες, με άλλα έθνη και με επιχειρήσεις που βλέπουν την Ελλάδα με θετικό πρόσημο. Να γνωρίζετε τέλος, πως εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σ’ αυτό το πολύτιμο έργο που κάνετε εδώ στην πατρίδα την Ελλάδα, να βγείτε μπροστά, να βγείτε στις αγορές, να δείξετε αυτή τη νέα άποψη της Ελλάδας. Πάντα θα είμαστε στο πλευρό σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και ο επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Βουλής, Πρέσβης ε.τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης