Συνάντηση Τσακνή - Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, 14:27
Συνάντηση Τσακνή - Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ
Διάρκεια 50 λεπτών είχε η συνάντηση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσακνής ανέφερε ότι στο πλαίσιο των επισκέψεών του με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, είδε σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχαν μια καλή και δημιουργική, όπως είπε, συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία της ΕΡΤ.

«Εκφράστηκαν από τη μεριά του προέδρου της ΝΔ -φυσικά εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να το ερμηνεύσω- ανησυχίες για το πρόγραμμα. Τον διαβεβαίωσα ότι πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να υπάρξει μια ΕΡΤ πλουραλιστική, αντικειμενική, στην οποία όλοι θα έχουν λόγο, όπως και ο νόμος ορίζει», δήλωσε ο κ. Τσακνής.

Επίσης ανέφερε ότι έθεσε στον κ. Σαμαρά ζητήματα που αφορούν την καταγραφή της συμφωνίας αρχών για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και ζήτησε τις προτάσεις της ΝΔ, ενώ μίλησαν και για την ανάγκη συγκρότησης σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες των συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου.

«Πρόθεση της διοίκησης είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο να συγκροτηθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας συμβούλια κοινωνικού ελέγχου, έτσι ώστε να νιώθει η διοίκηση της ΕΡΤ το μάτι της κοινωνίας στραμμένο πάνω μας», συμπλήρωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, 14:47