Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως ο Πρόεδρος της Κύπρου συγκαλεί στις 5 Ιανουαρίου συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει για τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης. Σε αυτήν τη συνεδρίαση αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν μία σειρά από ζητήματα. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν προσκληθεί από τον κ. Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ωστόσο, οριστικές απαντήσεις θα δοθούν ανάλογα με την έκβαση της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, την Τετάρτη έγινε σύσκεψη του Ν. Αναστασιάδη με τη διαπραγματευτική του ομάδα, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα στα οποία υπάρχει διαφορετική προσέγγιση μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστουλίδης, δήλωσε την ίδια ημέρα στο ΡΙΚ ότι «έγινε ουσιαστική συζήτηση» και προετοιμάστηκαν θέσεις για τα θέματα που συζητούνται στη Λευκωσία και στα οποία υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η συζήτηση, είπε, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο σε επίπεδο διαπραγματευτών όσο και σε επίπεδο των ηγετών των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 4 Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε πως έγινε συζήτηση για την πρώτη φάση της Γενεύης, από τις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, αλλά και για την πολυμερή διάσκεψη, που αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου.Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως έγινε ανταλλαγή απόψεων επί εναλλακτικών επιλογών, καθώς επίσης και για τον τρόπο χειρισμού και διαπραγμάτευσης στα θέματα που υπάρχουν διαφωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης