Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πριν από την τελετή αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το πρωί θα έχει, στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής, τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, στο πλαίσιο του οποίου θα συναντηθεί με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενώ θα ακολουθήσει Συνάντηση Κορυφής μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ και του προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό στην τελετή αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα θα παραστούν και ο πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη απευθείας από την Ουκρανία, όπου θα βρίσκεται την Πέμπτη για τη Συνάντηση Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ουκρανίας, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιούνκερ δέχθηκε με μεγάλη χαρά την απόφαση αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, έχει τιμηθεί ήδη από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, και τώρα καλύπτεται το «κενό» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Δεύτερον, έχει δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Βασίλης Σκουρής ήταν πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ο Επίτροπος της Κύπρου Χρήστος Στυλιανίδης και ο Εκπρόσωπος της Κομισόν, ο Θεσσαλονικιός Μαργαρίτης Σχοινάς, είναι απόφοιτοι του ΑΠΘ, ενώ και ο διάδοχος του στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, έχει φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσω του προγράμματος Εράσμους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης