Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο και Γιώργο Καρανίκα, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Επί τάπητος βρέθηκαν η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τη στιγμή που οι θεσμοί φαίνεται ότι απορρίπτουν την κεντρική ελληνική πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα, ενώ οι αγρότες προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εάν δεν συζητηθούν τα αιτήματα του κλάδου τους έως τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αθήνας, η αύξηση των εισφορών θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία 500 εκατομμύρια ευρώ, και τυχόν απόρριψή της από τους θεσμούς εγείρει κίνδυνο μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης 1,8 δισ. ευρώ φέτος.

Αν και η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα θέσει ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των κύριων συντάξεων για τους σημερινούς δικαιούχους, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απέφυγε την Τρίτη να διαβεβαιώσει ότι η Αθήνα μπορεί να εγγυηθεί αυτή την κατάληξη. Η κα. Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης στα υψηλότερα στρώματα συντάξεων.

Η ΟΚΕ προωθεί τον κοινωνικό διάλογο εκπροσωπώντας εργοδότες, μισθωτούς-εργαζόμενους αλλά και τους άλλους παραγωγικούς κλάδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσηςΑναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους θεσμούς
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, 16:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης