Συνάντηση με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρον Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκής και Περιφερειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε όλο το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΔΕΘ, που πραγματοποιούν από κοινού η Περιφέρεια, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε μάλιστα ότι η 83η ΔΕΘ αποτελεί την αφετηρία ενός δρόμου συνεργασίας και σε επιχειρηματικό – επενδυτικό επίπεδο και σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, αλλά και αντίστοιχα της αμερικανικής πολυεπίπεδης παρουσίας στη χώρα μας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τις μεγάλες δυνατότητες για νέες επενδύσεις στον τουρισμό, την ενέργεια, την αγροτική παραγωγή, την καινοτομία και άλλους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης