Συνάντηση Βενιζέλου - Πιρς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 15:31
Συνάντηση Βενιζέλου - Πιρς
«Να εργαστούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες μας» έθεσε ως προτεραιότητά του ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο.

Δηλώνοντας πως μαθαίνει ελληνικά, ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέτρεξε στην πρώτη του γνωριμία με την Ελλάδα πριν από 42 χρόνια, όταν είχε ταξιδέψει στη χώρα ως φοιτητής. «Πήγα σε πολλά μέρη κι έχω ακόμη τους τουριστικούς οδηγούς και τα εισιτήρια» παρατήρησε και πρόσθεσε πως θέλει να ξαναεπισκεφθεί τα ίδια μέρη. «Με νέα εισιτήρια ασφαλώς!» επισήμανε.

Ο κ. Πιρς, υπογραμμίζοντας πως ανέλαβε μια θέση που «πάντα» ήθελε, σημείωσε ότι ως τώρα στην καριέρα του ασχολήθηκε με τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και τη νότια Ασία, εργάσθηκε όμως και στη Δ/ση της Ελλάδας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι χτες, κατά την τελετή διαπίστευσής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμφότεροι ανέτρεξαν στη γνωριμία τους, κατά την προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου (ως υπουργού Εξωτερικών, τότε) στις ΗΠΑ, το 1995.

Εκφράζοντας τέλος την ικανοποίησή του για τις «εξαιρετικές συναντήσεις» που είχε σήμερα, τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Πιρς σημείωσε ότι ζούμε «σε δύσκολες εποχές για τους Έλληνες, που έχουν υποβληθεί σε θυσίες τα τελευταία χρόνια» κι εξέφρασε την επιθυμία του να ταξιδέψει στη χώρα και να συναντηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 15:34