Συνάντηση Βενιζέλου- Λίμπερμαν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 11:34
Συνάντηση Βενιζέλου- Λίμπερμαν

Τη βούληση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Ισραήλ για προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαίωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησής τους, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις, στην κατάσταση στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε διεθνή προβλήματα, που ταλανίζουν το σύγχρονο κόσμο που είναι ρευστός και ανασφαλής, όπως είπε ο κ.Βενιζέλος.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι το πυκνό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, θα συνεχιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες της κάθε χώρας.

Η Ελλάδα, συνέχισε, έχει ως προτεραιότητα την αποφυγή εντάσεων και την ασφάλεια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ασφαλείας, που κατανοούμε και σεβόμαστε απολύτως, όπως ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και γνήσια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και μπορεί να παίξει ένα θετικό και επικοδομητικό ρόλο, για την επίλυση χρόνιων και ιστορικών προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Λίμπερμαν εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του, για τη βοήθεια της Ελλάδας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χάιφα και σε ευαίσθητα θέματα.

Η διμερής συνεργασία, πρόσθεσε, θα συμβάλλει στη σταθερότητα στην περιοχή. Έχουμε πολλές κοινές προκλήσεις όπως το περιβάλλον, τη μετανάστευση και την πράσινη ενέργεια, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση που έχει απευθύνει προς τον υπουργό Άμυνας να επισκεφθεί το Ισραήλ, σε ένα μήνα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 12:36