Συνάντηση Χαρίτση με τουρκική αντιπροσωπεία της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 01:05
Συνάντηση Χαρίτση με τουρκική αντιπροσωπεία της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο
«Οι δύο λαοί ζούμε στην ίδια περιοχή, αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα & αγωνίες. Η αλληλεγγύη & η ανθρωπιά μας φέρνουν πιο κοντά», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον λογαριασμό του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με Τούρκους δημάρχους από την Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο οι οποίοι ήρθαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους: Μπουλέντ Τανίκ πρόεδρο του Συνδέσμου Ειρήνης και Συνύπαρξης στο Αιγαίο, Οσμάν Οσγκιβέν , πρώην δήμαρχο του Δικελί- Σμύρνης, Ζεινέπ Αλτιόκ Ακατλί, πρώην βουλευτή της Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρο του CHP και Μεχμέτ Σοϊσαλάν, πρώην δήμαρχο της πόλης Δίδυμα(Didim)-Αϊδινίου, συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Μια ημέρα νωρίτερα τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου στο γραφείο του. Ακολούθησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και συναντήσεις με τους δημάρχους Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Η. Ψινάκη, προς τους οποίους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση για τη μεγάλη καταστροφή αλλά και για τα θύματα από την πυρκαγιά.

Επίσης δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση των δημάρχων για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν για τις περιοχές που έχουν πληγεί. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η καλή συνεργασία των δύο λαών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ειρήνη στο Αιγαίο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 01:05