Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης 10 Ιανουαρίου με αποκλειστικό αντικείμενο το Κυπριακό εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα γίνουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την τουρκική στάση υποχωρώντας από τις αρχές μας αλλά ούτε και να ακολουθήσουμε την τουρκική λογική καλλιέργειας και αξιοποίησης του εθνικισμού για εσωτερική κατανάλωση» είναι το μήνυμα που στέλνει κυβερνητική πηγή, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η Ελλάδα -σε σταθερό συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία – είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προσηλωμένη στην επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.

«Δεν προχωράμε με αυταπάτες, δεδομένης και της διαχρονικής τουρκικής στάσης στο Κυπριακό αλλά και των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα. Ωστόσο, δεν μπαίνουμε στις συνομιλίες με λογική διαχείρισης blame game» διευκρινίζει η κυβερνητική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης