Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπ. Τάντιτς και τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Ν/Α Ευρώπη.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Τάντιτς επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης των δύο χωρών, ενώ μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι προσπάθειες της Σερβίας να αποκτήσει καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δήμας εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες αυτές, τονίζοντας ότι η Σερβία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Τάντιτς για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Λίγο πριν το επίσημο δείπνο της συνόδου, ο κ. Δήμας είχε σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και την προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας συζήτησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον κ. Νταβούτογλου, στη συνάντησή τους λίγο πριν το επίσημο δείπνο της συνόδου.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου συνάντηση μεταξύ των Γενικών Γραμματέων των δύο Υπουργείων Εξωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία της δεύτερης συνόδου του Συμβουλίου Συνεργασίας, ενώ τον επόμενο μήνα θα διερευνηθεί η δυνατότητα ανταλλαγής επισκέψεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για τη συνέχιση της σχετικής προετοιμασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο άνδρες επισήμαναν τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα και τη σημασία που έχει η αξιοποίηση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης