Συναντήσεις Μητσοτάκη-Ινφαντίνο σε Νιόν και Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 21:15
Συναντήσεις Μητσοτάκη-Ινφαντίνο σε Νιόν και Αθήνα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA, στη Νιόν, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα, με σκοπό να συνταχθεί μνημόνιο, για την «ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Έκπληξη προκαλεί ότι εκτός από αυτές τις σημαντικές συναντήσεις μένει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στη Βουλή: «Η Κυβέρνηση θα αποταθεί στην FIFA και στην UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ναι, μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει η λέξη. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνής παρακολούθηση. Στοιχεία που πρέπει να εισαχθούν κι εδώ από την Παγκόσμια εμπειρία. Θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του πρωταθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν στην προσπάθεια κάθαρσης, θα υποστούν απώλειες εσόδων. Και θα αναλάβουν το βάρος του αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες.

Ξένοι διαιτητές, VAR, είναι εργαλεία που στηρίξαμε. Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Θα έχουμε να πούμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όταν διακυβεύεται η κοινωνική ειρήνη και η κοινωνική συνοχή».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 21:58