Τις θέσεις που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά κατά τις εντατικές συνομιλίες για το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, κοινοποίησε με έγγραφο ο πρόεδρος της Κύπρου, Δ. Χριστόφιας, στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Επί τέσσερις περίπου ώρες το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Χριστόφια για το πρώτο τριήμερο των εντατικών διαπραγματεύσεων, υπό το φως του δευτέρου γύρου των εντατικών, το τριήμερο 25-27 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καταθέσει στο δεύτερο γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων ολοκληρωμένες προτάσεις για την οικονομία, τα ευρωπαϊκά θέματα και το περιουσιακό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος είπε ότι έγιναν διάφορες προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για το συντονισμό Κύπρου – Ελλάδας, που είναι απαραίτητος στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. «Έχει τεθεί και η άποψη για κοινή συνεδρία του Εθνικού με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και θα συζητηθεί με το Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο θα συναντηθεί κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει αίτημα κομμάτων για απόσυρση των προτάσεων, που κατέθεσε ο πρόεδρος Χριστόφιας στις διαπραγματεύσεις και εάν δόθηκε απάντηση σε αυτό το αίτημα, ο εκπρόσωπος είπε πως, όπως αναφέρεται και στο κοινό ανακοινωθέν, τα κόμματα κατέθεσαν τις δικές τους θέσεις, τις οποίες διατηρούν και η θέση για απόσυρση των προτάσεων είναι γνωστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε, επίσης, ότι οι ολοκληρωμένες προτάσεις, που θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων δεν είναι κάτι νέο, αλλά αποτελούν τις προτάσεις, που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στην πορεία των διαπραγματεύσεων για τα τρία θέματα, την οικονομία, τα ευρωπαϊκά και το περιουσιακό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης