Οι προτάσεις με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε ενημέρωση από τους υπουργούς, οι αρμοδιότητες των οποίων εμπίπτουν στη διαχείριση του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στόχος είναι η συνεννόηση και ο εποικοδομητικός διάλογος.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Α. Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου, κυβερνητικές πηγές την χαρακτήρισαν ως μια καλή συνομιλία, διάρκειας μισής ώρας περίπου, που θα προετοιμάσει μια καλή στάση τω δύο χωρών στη Σύνοδο.

Ανέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά προσδοκά μια καλή στάση στη Σύνοδο και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία. Οι ίδιες πηγές αξιολογούν ως θετική τη στάση της Γερμανίδας καγκελάριου Α. Μέρκελ στο προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης