Τα ελληνοτουρκικά και συγκεκριμένα οι απανωτές προκλήσεις της Άγκυρας, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης του ΚΥΣΕΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχτηκε την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική κυβέρνηση μετά τις πολλαπλές προκλήσεις των Τούρκων ειδικά τις τελευταίες ημέρες, με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και συχνές παρενοχλήσεις, προχώρησε στα απαραίτητα διαβήματα τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα, και συνεχίζει τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της όποιας έντασης υπάρχει με την Τουρκία.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ στην Αθήνα συνεδρίαζε το Κυσεα στις 11:01 το πρωί σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών, που αποτελείτο από τέσσερα F16 κα τέσσερα Phantom-F4 παραβίασε το FIR Αθηνών, νότια της Σάμου.

Δύο λεπτά αργότερα τα τέσσερα Phantom-F4 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 100 μέτρων. Σημειώνεται ότι στο Φαρμακονήσι υπάρχει ελληνικό στρατιωτικό φυλάκιο.

Ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τους εισβολείς στην περιοχή της Ικαρίας. Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 11:23, νότια της Χίου.

Σημειώνεται ότι αυτή την εποχή πραγματοποιείται αεροναυτική τουρκική άσκηση στην περιοχή του Αιγαίου.

Μπακογιάννη: Κανένα θέμα με το λιμάνι του Αστακού

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είναι και τα δημοσιεύματα για τον εφοδιασμό του Ισραήλ με πολεμικό υλικό μέσω του λιμανιού του Αστακού.

Εξερχόμενη του πρωθυπουργικού μεγάρου η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι όπως ήδη έχει τονίσει με ανακοινώσεις του το ΥΠΕΞ από κανένα λιμάνι της Ελλάδας και φυσικά το λιμάνι του Αστακού δεν γίνεται εφοδιασμός κανενός κράτους με πολεμικό υλικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης