Συνεδρίαση με το βλέμμα… στις απολύσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 20:24
Συνεδρίαση με το βλέμμα… στις απολύσεις
Περίπου δυόμισι ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά, η οποία ξεκίνησε στις 18.00.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν οι απολύσεις στο Δημόσιο και τα λουκέτα στις ΔΕΚΟ με απώτερο στόχο να «κλείσει» ο αριθμός των 12.500 απολύσεων για το 2014.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανατοποθέτηση των 2.800 δημοτικών αστυνομικών.

Επιπλέον, καταρτίστηκε το σχέδιο για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενοι σε δήμους, Ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ.

Στην ίδια συνεδρίαση υπήρξαν συζητήσεις και για τις προσλήψεις οι οποίες προβλέπονται σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο να είναι πάνω από 10.000.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την οποία θα συζητηθούν τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα, εν όψει και της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Ως βασικό σημείο για το ζήτημα των απολύσεων κρίνεται η επίτευξη συμφωνίας της Αθήνας με την τρόικα για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους, ως μνημονιακός στόχος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 21:06