Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 10:50
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.

Στην κορυφή της ατζέντας είναι τα ζητήματα του πολιτισμού, με τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο να παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης.

Εν τω μεταξύ, φουντώνει η πολιτική κόντρα εν όψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

«Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το ''πού'' θέλει να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε ''ναι'' στο δύσκολο έργο για τη σωτηρία της οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωσή της ή αν θα πάμε πίσω» υπογράμμισε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, μιλώντας για μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια. Επανέλαβε δε τη γνωστή φράση για την οποία κατ΄ επανάληψη έχει εγκλιθεί από την αντιπολίτευση και την οποία προεκλογικά υποστήριζε: «Λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε και κατηγόρησε τη ΝΔ για «ευκαιριακή πολιτική» και «μαγική συνταγή» για το μηδενισμό του ελλείμματος.

«Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, ας τους αναγκάσουμε  να αλλάξουν γνώμη» απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται, τόσο για τη δική του περίοδο όσο και για την περίοδο Σημίτη».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 10:50