Συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 08:24
Συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει στις 10.30 το πρωί, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Με επιστολή τους προς τον κ. Βενιζέλο επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αμφισβητούν τις βασικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά σε ιδεολογικό επίπεδο και εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες, ενώ σημειώνουν ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή, του νεοφιλελεύθερου μοντέλου,στην Ελλάδα.

Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Επίσης, τα εν λόγω μέλη της ΚΠΕ υποστηρίζουν ότι η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλαίσιο, σε αντίθεση με ό,τι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία ,όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στη σημερινή συνεδρίαση:

-Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

-Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.

-Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 11:42