Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη που θα συζητηθεί ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος
Ροντούλης, ήρθε “αντιμέτωπος” με τη κάμερα του zougla.gr και απάντησε σ’ολα τα καυτά ερωτήματα. Μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για την απόφασή του να πολιτευθεί με το ΛΑΟΣ ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και επί των προνομίων που τυγχάνουν οι βουλευτές για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Λαρισαίο βουλευτή να διηγείται τα δύσκολα παιδικά του χρόνια  και να αναφέρει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε. Όπως λέει  «Ήταν χρόνια δημιουργίας αλλά δύσκολα. Μεγάλωσα κυριολεκτικά μέσα στη λάσπη. Η επαρχία εκτός από μειονεκτήματα έχει και πλεονεκτήματα. Υπάρχει ελπίδα στην ελληνική επαρχία».

Παράλληλα, ο κ. Ροντούλης μας μιλάει και για τη συμμετοχή του στη Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Τρίτεκνων Οικογενειών στην οποία είναι επίτιμος πρόεδρος και μας εξηγεί πως η επιτροπή αφορούσε ένα κίνημα που σκοπός του ήταν η εξομοίωση των προνομίων μεταξύ τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί και στην υπόθεση της Ελένης Μενεγάκη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το απόσπασμα

«Το πολιτικό σύστημα περιγράφεται με δύο λέξεις… Ατιμωρησία και απελπισία»

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την απόφαση που πήρε να ασχοληθεί με την πολιτική και να προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ ενώ παράλληλα τοποθετείται και στις φήμες που τον θέλουν να είχε κατά το παρελθόν εμπλοκή με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.  Από το στόχαστρο του , δεν ξεφεύγουν ούτε τα προνόμια των βουλευτών για τα οποία αφενός λέει ότι θα πρέπει να συζητηθούν και ενδεχομένως να αλλάξουν και αφετέρου υπογραμμίζει πως οι βουλευτές θα πρέπει με τα λεφτά που λαμβάνουν να είναι σε θέση να επιβιώσουν για να μην είναι ευεπίφοροι σε πιέσεις.

 

Δείτε το απόσπασμα

 

/Uploads/Media/VMIX/Video/2011/Oct/3/114251901.jpg


«Γιατί τους είπα γομάρια……»

Στην ερώτηση για τον αν οι πολίτες είναι ο καθρέφτης των πολιτικών, ο κ. Ροντούλης, υποστηρίζει πως οι πολιτικοί αντί να καθοδηγήσουν τον λαό τον εκμαύλισαν και στη συνέχεια τον χρησιμοποίησαν ως πελάτη για να ικανοποιήσουν τους σκοπούς τους.

Τέλος, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στη λέξη (Γομάρια) που χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει τους βουλευτές και η οποία έγινε η αιτία για να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις τόσο εντός της βουλής όσο και εκτός αυτής. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισήμανε πως τη λέξη δεν τη χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει τους βουλευτές αλλά την κυβερνητική πολιτική η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «είναι έμφορτη προβληματικών αποφάσεων».

 

Δείτε το απόσπασμα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης