Σκεπτικισμό εκφράζει η γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank) όσον αφορά στο σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών χωρών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο εργασίας της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Rundschau «η συμφωνία αυτή των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία επετεύχθη χωρίς να προηγηθούν διαβουλεύσεις με κεντρικές τράπεζες, απ’ όσο γνωρίζουμε, εμπεριέχει κινδύνους για τη σταθερότητα, οι οποίοι δεν πρέπει να υποτιμηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα οδηγήσει de facto στη «μεταβίβαση ”χ” δισεκατομμυρίων ευρώ απευθείας στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας», καθώς η Γερμανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία και θα είναι χωρίς αμφιβολία η χώρα που θα συμβάλλει περισσότερο σε μια βοήθεια προς την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της Bundesbank, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου εργασίας, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν υπεβλήθη στη διοίκηση της τράπεζας ούτε ενεκρίθη από αυτήν.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε ν΄ αναφερθεί στο περιεχόμενό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία έχει υιοθετήσει τις τελευταίες εβδομάδες σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, εμφανιζόμενη ιδιαίτερα διστακτική στην ιδέα να της χορηγηθούν δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να αναλάβει η Αθήνα τις ευθύνες της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης