Έκκληση στη Λευκωσία να συνεχίσει τις προσπάθειες για έξοδο από την οικονομική κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup ο οποίος ουσιαστικά υπέδειξε στην κυβέρνηση ότι -παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται- τα δύσκολα δεν έχουν περάσει.

Μετά την συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου τονίζοντας ότι το κούρεμα των καταθέσεων ήταν μια επώδυνη αλλά αναπόφευκτη απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ δούλεψε σκληρά κατά την έκφρασή του προκειμένου για να μην επαναληφθεί κούρεμα των καταθέσεων.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ερωτηθείς αν μετά από ένα χρόνο θα έκανε κάτι διαφορετικό, απάντησε αρνητικά.

Η Κύπρος συμπλήρωσε πλήρωσε το τίμημα της μη λήψης μέτρων όταν τα σύννεφα της κρίσης άρχισαν να γίνονται ορατά. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει τον τελευταίο χρόνο έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Κριμαία στην κυπριακή οικονομία. Εχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία αλλά κινούμαστε στη βάση αρχών, είμαστε μέλος τη ΕΕ ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Δημιουργούνται ρίσκα, προσέθεσε, και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, για να σπεύσει να τονίσει ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο ο απερχόμενος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης εξέφρασε αντίθετη άποψη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στη Ρωσία, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Dijsselbloem δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια πολύ καλή συνάντηση.

Φυσικά συναντηθήκαμε (με τον Πρόεδρο) πριν ένα χρόνο όταν έπρεπε να πάρουμε τις πολύ δύσκολες αποφάσεις για την Κύπρο. Όμως, έχει γίνει πολλή δουλειά κατά τον τελευταίο χρόνο και έχω συγχαρεί τον Πρόεδρο και την Κυβέρνησή του για όλη τη δουλειά που έγινε.

Είμαστε έτοιμοι στο Eurogroup να στηρίξουμε την Κύπρο όταν χρειάζεται. Ηταν μια πολύ καλή συνάντηση».

Πηγή: nomisma.com.cy
Eπιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης