Συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 16:21
Συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου
Την αλλαγή του εκλογικού νόμου μελετά η κυβέρνηση, όπως διεφάνη, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:


«Κατά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπα, συζητήθηκε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, το Κυπριακό, και η προσφυγική κρίση. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως επίσης και για το επικείμενο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Με σεβασμό στις γνωστές ιδεολογικές διαφορές έγινε ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος».

Ο κ. Κουτσούμπας εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν την πολιτική κατάσταση, την οικονομία, την κοινωνία και την εξωτερική πολιτική και σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές.

«Ήταν μια θεσμική συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κατάσταση, τις εξελίξεις στην οικονομία, στην κοινωνία και βεβαίως τις διεθνείς εξελίξεις και τα εθνικά μας θέματα» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επισημάναμε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του ΚΚΕ και πως αντιμετωπίζουμε εμείς την κατάσταση σήμερα. Ο ελληνικός λαός, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν αντέχουν άλλο, έχουν πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια της κρίσης και με την τελευταία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ιδιαίτερα τα μέτρα που έρχονται, εκτός από αυτά που ήδη έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως τοασφαλιστικό ή και τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τη φορολογία, πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει δυναμικά- αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ, με δυναμικές, λαϊκές κινητοποιήσεις, όλοι οι κλάδοι, όλοι οι φορείς, οι εργάτες του ιδιωτικού και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι φτωχοί αγρότες, πρέπει να βρεθούν στις επάλξεις του αγώνα για να υπάρξουν ουσιαστικά αλλαγές σε θετική κατεύθυνση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων» προσέθεσε ο γγ του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός του ζήτησε, ενόψει κινητοποιήσεων και ασφαλιστικού, «κάποιο ελάχιστο περιθώριο συναίνεσης», ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές, και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το τρίτο βάρβαρο Μνημόνιο, μόνο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 16:25