ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνες οι δηλώσεις του Παπαδημητρίου για την εκτέλεση Σουλεϊμανί»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 11:50
ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνες οι δηλώσεις του Παπαδημητρίου για την εκτέλεση Σουλεϊμανί»

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί είναι επικίνδυνες» αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει «τουλάχιστον αδιανόητο» το «να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και τον ρόλο της χώρας στην περιοχή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης - ο οποίος αποτελεί τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί - οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του». Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».

Αφορμή για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε χθεσινοβραδινή αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, όταν σε αντιπαράθεση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Ρήγα, στο πάνελ εκπομπής της ΕΡΤ1, του απηύθυνε το ερώτημα του κ. Παπαδημητρίου: «Δεν χαρήκατε καθόλου, πάντως, που έφαγε την μπόμπα ο Σουλεϊμανί;». «Όχι βεβαίως, όχι και, δυστυχώς, έχουμε άλλη κουλτούρα και άλλη διαδρομή» απάντησε ο κ. Ρήγας, διαφωνώντας κατηγορηματικά με την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ και εκφράζοντας την αντίθεσή του σε δολοφονίες «και μάλιστα σε έναν στρατηγό ενός κράτους».

«Καλά κι εγώ δεν είπα ότι είμαι υπέρ, αλλά είπα ότι μπορεί κάπου μέσα μου να το χάρηκα, δεν είπα ότι είμαι υπέρ» σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 12:04