Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το κορωνοπάρτι που έγινε την Τσικνοπέμπτη στον εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι και είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή τεσσάρων συμβασιούχων.

Σε ερώτηση τους προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας, Δώρας Αυγέρη, αναφέρουν ότι «παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια χρησιμοποιώντας  “αποδιοπομπαίους τράγους”,  σοβαρά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Όπως για παράδειγμα, ποια είναι τα υπόλοιπα άτομα που εμφανίζονται στο αποκαλυπτικό βίντεο με το γλέντι στις εγκαταστάσεις του εμβολιαστικού κέντρου, ποιος ο ρόλος τους στον ΕΟΔΥ ή άλλες υπηρεσίες, ποιος τελικά φέρει την πολιτική ευθύνη αυτής της κατάστασης της οποίας έγινε μάρτυρας το πανελλήνιο. Σημειωτέον, το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ανήμερα της Τσικνοπέμπτης ομάδα είκοσι ατόμων να διασκεδάζει, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, όπως μάσκες και αποστάσεις, σε χώρο όπου στεγάζεται το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσίες του ΕΟΔΥ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βουλευτές προσθέτουν ότι «για άλλη μια φορά φαίνεται να βρισκόμαστε ενώπιων οργανωμένης προσπάθειας συγκάλυψης απέναντι σε προκλητικά φαινόμενα αθέτησης κανόνων και δυσλειτουργίας, ενώ δεν λείπει η αποποίηση ευθυνών, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχό περιστατικό με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ αποτυγχάνουν να δώσουν μια καθαρή απάντηση για τον τρόπο που τελικά λειτουργούν οι υπηρεσίες τους και ποιος έχει την ευθύνη για τις εικόνες στον χώρο της HELEXPO όπου βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας”».

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Υγείας να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα και τα πρακτικά από τα οποία προκύπτουν με σαφήνεια οι ενέργειες και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και ρωτούν: «Πόσοι υπάλληλοι των μονάδων του ΕΟΔΥ μετείχαν στο συγκεκριμένο γλέντι; Υπήρχαν και εξωυπηρεσιακοί συμμετέχοντες; Υπήρξε σχετική ενημέρωση (έστω άτυπη) στους προϊσταμένους για την πραγματοποίησή του; Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΔΥ, την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, την απόδοση ευθυνών  και την μελλοντική αποτροπή ανάλογων φαινομένων;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης