ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 15:02
ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων
«Η απόφαση του Κοινοβουλίου για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εκπληρώνει την απαίτηση του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη, διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζει για τη χθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση ότι «όχι μόνο δεν έπεισαν κανέναν οι κραυγές από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί πολιτικής δίωξης, αλλά αποκαλύφθηκε η πολιτική ομηρία των τωρινών τους αρχηγών από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο». Προσθέτει ότι η παραδοχή από την πλευρά των δύο κομμάτων για την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση Novartis «δεν συνοδεύτηκε από την αναγκαία ειλικρίνεια και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο «δεν ήρθε από το πουθενά» και πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτό αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη θωράκιση, τη στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Στη χθεσινή συζήτηση, αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, «αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου που ζημίωσε με δισεκατομμύρια ευρώ τους πολίτες αλλά και υπονόμευσε ποικιλοτρόπως τη δημόσια υγεία». Τονίζει ότι «η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την περικοπή των δημόσιων δαπανών και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων». «Το σκάνδαλο της Νovartis», σημειώνει, «ήταν η κορυφή του παγόβουνου μιας εγκληματικής πολιτικής σε βάρος της κοινωνίας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 15:04