«Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό παραβιάζει την αρχαιολογική νομοθεσία, επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια αποπεράτωσης του Μετρό, ενώ είναι γνωστό πως η πόλη έχει ανάγκη από την ταχύτερη λειτουργία του, και αυξάνει το κόστος του έργου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει επίσης λόγο για «προειλημμένη απόφαση» και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σωτηρία των αρχαίων με κάθε μέσο, σημειώνοντας πως «ο δρόμος είναι μακρύς και τίποτε δεν έχει τελειώσει!».

«Η πρόταση υπέρ του κατακερματισμού και της μετακίνησης των αρχαιοτήτων ενέχει μεγάλους κινδύνους για καταστροφή σημαντικού μέρους αυτών των μοναδικών και ανυπολόγιστης αξίας για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης, αρχαιολογικών ευρημάτων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρεται στη συγκέντρωση υπέρ της παραμονής των αρχαίων, που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Βενιζέλο το βράδυ της Τρίτης και τονίζει πως η γνωμοδότηση του ΚΑΣ έρχεται σε αντίθεση με τη γνώμη επιστημονικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει για τη σθεναρή τους στάση τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πολυξένη Βελένη και τον πολιτικό μηχανικό-δομοστατικό, καθηγητή Βλάση Κουμούση οι οποίοι μειοψήφησαν στο ΚΑΣ. Συγχαίρει, επίσης, τον διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργο Σκιαδαρέση, την αρχαιολόγο-ανασκαφέα στο σταθμό Βενιζέλου Κρινιώ Παπαγεωργίου, τη διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιουλία Παπαγεωργίου και τον διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημοσθένη Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης