Για πάρτι αδιαφάνειας και ρουσφετιού κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Περιφέρεια Αττικής, μετά την προκήρυξη της για την πρόσληψη 44 ατόμων που θα εργαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε δήλωση του, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, επισημαίνει ότι «μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που συνόδευσαν τις αδιαφανείς και ρουσφετολογικές προσλήψεις 403 ατόμων» η Περιφέρεια «μάλλον ξέχασε μερικά ρουσφέτια» και σπεύδει να κάνει και άλλες προσλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει μία μέρα μετά την έκδοση της προκήρυξης, ότι δεν προβλέπεται κανένα μετρήσιμο κριτήριο στη διαδικασία επιλογής και ότι η τελική επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή που θα συγκροτηθεί από τον οικείο φορέα. «Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και κάποιων γαλάζιων στελεχών της αυτοδιοίκησης, η χώρα γυρίζει πολλά πολλά χρόνια πίσω. Πλέον μιλάμε για πλήρη ευτελισμό και γελοιοποίηση της διαδικασίας προσλήψεων από τους “Άριστους” της ΝΔ. Η ζημιά είναι ήδη τεράστια για τη δημόσια διοίκηση και αλλά και συνολικά για τη χώρα» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης.

«Όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει ο Περιφερειάρχης, η αλήθεια δεν κρύβεται. Προχώρησε με δική του ευθύνη και βούληση σε μία απολύτως αδιαφανή και ρουσφετολογική διαδικασία προσλήψεων παραβιάζοντάς κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας. Βεβαίως σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο κ. Πατούλης. Την ίδια – αν όχι μεγαλύτερη – ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία ενώ πριν από λίγες μέρες έφερε νέο νόμο για το ΑΣΕΠ υποσχόμενη περαιτέρω εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις, στην πράξη υποσκάπτει διαρκώς το ΑΣΕΠ και την αξιοκρατία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία με τις πράξεις και παραλείψεις της, επιτρέπει τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές κρυπτόμενη πίσω από το αυτοδιοίκητο των Δήμων και των Περιφερειών» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης